ASB-Schulen Bayern gGmbH

Fortbildung für den Rettungsdienst

Pediatric Education for Prehospital Professionals (PEPP)

Ein Lehrgang der American Academy of Pediatrics

© PEPP Logo

Course Overview

PEPP represents a complete source of prehospital medical information for the emergency care of infants and children. Developed by the American Academy of Pediatrics, PEPP is an exciting curriculum designed to teach prehospital professionals how to better assess and manage ill or injured children.

PEPP is a comprehensive, innovative, and highly visual course featuring case-based lectures, live-action video, hands-on skills stations, and small group scenarios.

The Basic Life Support (BLS) course is geared toward the Emergency Medical Responder (EMR) and Emergency Medical Technician (EMT) and the Advanced Life Support (ALS) course is geared toward the Advanced Emergency Medical Technician (AEMT) and Paramedic. The PEPP Course Coordinator should determine which course (BLS or ALS) is most appropriate for an individual. Any health professional who is responsible for the emergency care of children may find this course beneficial.

Course Completion Requirements

To successfully complete the PEPP Course, students must:

• Participate in the complete course
  • Complete the pretest (Onsite students only)
  • Complete the precourse modules (Hybrid students only)
  • Pass the final examination

Students who successfully complete a course taught by a PEPP Course Coordinator are eligible to receive a PEPP Course Completion Certificate. The Course Completion Certificate is valid for 2 years.

Kursablauf:

• Sie erhalten mit Ihrer Anmeldung ein Kursbuch, welches Sie für die Vorbereitung auf den Lehrgang durcharbeiten. Das Buch ist in Englisch verfasst.
  • Vor dem Lehrgang durchlaufen Sie einen Pretest in englischer Sprache (online)
  • Der komplette Lehrgang mit Theorie und Praxistraining erfolgt in deutscher Sprache
  • Der Abschlusstest erfolgt ebenso  in deutscher Sprache.
  • Das übermittelte Zertifikat besitzt eine Gültigkeit von 2 Jahren und muss danach erneuert (rezertifiziert) werden.

Ort:
ASB-Schulen Bayern gGmbH

Termin:
18.08.2017

Kosten:
- 260,00 Euro
- 200,00 Euro (Für Mitarbeiter/innen des ASB-Bayern)

Inkl. Kursbuch, Lehrgangsunterlagen, Mittagessen und Kaffee

Voraussetzung zur Teilnahme: